top of page
ca.jpg

Af en toe een paar dagen eropuit of met de auto op vakantie. Het belangrijkste is dat uw auto klaar is voor de meest uiteenlopende weersomstandigheden. Met name de airconditioning wordt vaak tijdens de zomermaanden, maar zeker ook in de winter op de proef gesteld. Een airco die wat lui is geworden, kan de hoge buitentemperatuur niet meer goed terugkoelen. Vaak wordt de airco dan nog lager gezet waardoor hij meer energie verbruikt.  Geen probleem als u de airco laat controleren en zo mogelijk bijvullen bij Auto Service Maastricht. Voor het prijskaartje hoeft u het niet te laten want bij Auto Service Maastricht is allereerst de gehele zomer- of wintercheck kosteloos. Komen er zaken bij zoals airco, ruitenwissers of banden dan kan er ter plekke een scherpe prijs worden gemaakt. Als het niet al te druk is, kan er ook meteen aan begonnen worden.

 

Luchtkwaliteit en Airco

Met het stijgen van de temperatuur komen er een groot gedeelte van het jaar van allerhande pollen in de lucht. Voor de een geen punt, voor de ander een periode van afzien en afwachten. Door uw airco te laten controleren en tevens tijdig de filters laten vervangen, bent u zeker de problemen voor. Bovendien moet de airco van uw auto periodiek gecontroleerd worden. Met een goede luchtkwaliteit is het sowieso prettiger auto rijden.

 

Banden en Bandendruk

Auto Service Maastricht selecteert elk seizoen een beperkt aantal merken banden tegen een concurrerende prijs. Banden die zonder meer alle veiligheid garanderen. Door nauwkeurig te selecteren kan Auto Service Maastricht deze banden aanbieden voor de laagst mogelijke prijs. Bij Auto Service Maastricht gaat het puur om betaalbare goede merkbanden. Let bovendien altijd goed op de bandendruk. De meeste automobilisten doen dat te weinig. Dat kost niet alleen onnodig veel brandstof, maar ook de levensduur loopt terug. Banden aanschaffen bij Auto Service Maastricht betekent er zeker van zijn dat de juiste band bij uw gebruikersprofiel gezocht wordt. Altijd inclusief btw, montage, balanceren en milieubijdrage.

ASM airco

Airco is Alles Actie €129

inclusief 500 gram koudemiddel.

Meer koudemiddel nodig?

Dan betaalt u €15 per100 gram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor een goed klimaat in de auto, wordt de airco vaak doorlopend ingeschakeld. Regelmatige controle van het aircosysteem is daarom noodzaak en werkt kostenbesparend. Want als het niveau van het koudemiddel te ver daalt, komen reparaties dichterbij.

Per jaar ontsnapt er ongeveer 10 % koudemiddel uit het aircosysteem van uw auto. Dit kunt u zelf niet controleren, maar u kunt het soms wel merken aan een verminderde airofunctie. Dit vraagt ook weer meer van de accu. Door frequent een aircoservicebeurt te laten uitvoeren, voorkomt u dat er problemen kunnen ontstaan.

 

Seizoen Check
Auto Service Maastricht kan voor u een complete check uitvoeren. Al naar gelang het zomer of winterseizoen krijgen diverse onderdelen extra aandacht. Deze complete check, waarbij uw auto op de brug geïnspecteerd, wordt kost €15. Dit bedrag wordt verrekend als er een reparatie plaatsvindt. In ieder geval kunt u na de check gerust op weg en krijgt u als service van de zaak de ruitenvloeistof bijgevuld. Voor een Seizoen Check kunt u het beste even een afspraak maken via email, WhatsApp of telefoon.


 

Service zoals vroeger

Auto Service Maastricht is ambachtelijk, kleinschalig en zit niet op een dure locatie. Het bedrijf is efficiënt ingericht om u zo snel mogelijk te kunnen helpen. Geen keuzemenu's; u krijgt de monteur direct aan de lijn. Auto Service Maastricht geeft service zoals vroeger. Net dat beetje extra, wat niet op de rekening staat. Klanten waarderen dat enorm en dat is waar Peter Jongen voor gaat en waar Auto Service Maastricht voor staat: service zoals vroeger.

 

Peter Jongen start zijn carrière bij Peugeot Van Der Cruys in Maastricht. Het is 1999 als Citroën Garage Koelman Peter binnenhaalt als Chef monteur. Tevens krijgt hij hier de kans om zich via de prestigieuze Academie Citroen verder te bekwamen als technisch specialist. ​10 jaar later bij de Kerres Groep raakt Peter als Chef monteur ook steeds verder betrokken bij de aftersales en wordt zo de spil tussen werkplaats en servicedesk. Peter doet hier veel allround ervaring op met zeer uiteenlopende automerken. In Auto Service Maastricht van chef-monteur Peter Jongen heeft de afgelopen jaren een stevige groei doorgemaakt. En nog komen er maandelijks nieuwe klanten bij. De "Service zoals vroeger" van Auto Service Maastricht blijkt steeds meer mensen aan te spreken die dit bij de dealers en grotere autobedrijven missen.

 

Om het serviceniveau hoog te houden heeft Auto Service Maastricht het team versterkt met een extra 1e monteur. Bovendien zijn er meer faciliteiten voor klanten gerealiseerd die even willen wachten op de laatste handelingen van reparatie of onderhoud. Auto Service Maastricht is het betaalbare en betrouwbare adres voor uw auto. Onderhoud, servicebeurten, APK's, banden, schadeherstel of een tussentijdse controle; het is snel geregeld en voordelig.

 

"Wat vandaag kan, gebeurt vandaag" is het credo van eigenaar Peter Jongen, voormalig chef-monteur bij dealers zoals automobielbedrijf Kerres. Met deze belofte legt Peter de lat hoog. "Alle klanten van Auto Service Maastricht krijgen Service met een hoofdletter S. Dat ben ik niet alleen verplicht aan de naam, maar ik vind dat 't zo hoort. Maar al te vaak worden klanten teleurgesteld doordat de service tekort schiet. Dat zal hier niet snel gebeuren. Als iemand op zijn auto rekent, is het aan mij het werk af te krijgen. Dat daar ook avonduren voor nodig zijn is inherent aan dit vak. Naast service en snelheid verwachten mijn klanten vooral in deze tijd scherpe prijzen. Dat begrijp ik volledig en probeer daar ook iets aan te doen".

De prijzen van bijvoorbeeld onderdelen worden gunstiger naarmate de mensen vaker terugkomen. Dus als klanten de auto periodiek bij ons laten onderhouden, gaat een Vaste Klanten Korting gelden. Dat werkt dus andersom als je het vergelijkt met bedrijven die alleen voordeel geven aan nieuwe klanten". Klanten die hun auto regulier voor onderhoud brengen, krijgen extra voordeel op geselecteerde onderdelen en werkzaamheden. Maar ook tot bijna 30% korting op een volledige APK en i.c.m. een grote beurt is deze zelfs gratis. Informeer naar meer speciale tarieven en kortingen voor vaste klanten.

Onderhoudsbeurt onder lopende garantie bij

Auto Service Maastricht

 

De onderhoudsbeurt van uw auto voert Auto Service Maastricht exact uit zoals u dat gewend bent bij de merkdealer. De eventueel lopende garantie blijft bovendien gewaarborgd. Belangrijk is dat het uurtarief bij Auto Service Maastricht merkbaar lager is. Zo krijgt uw auto een grote beurt voor een kleine prijs. Uiteraard volgens prijsopgave en op het moment dat het u schikt.

​​Auto Service Maastricht

 

Onderhoud Reparatie APK remmen

 

Banden​ Servicebeurt Airco Service

 

Seizoenscontrole  Schadeherstel

 

 

All Weather Banden
All weather of vier seizoenen band zijn naast de winterband ook een optie om in winterse omstandigheden veilig te rijden. De all weather band hoeft echter niet gewisseld te worden. Het hele jaar door kan er comfortabel mee doorgereden worden. Bovendien is de all weather band ook voor de winterse wegen in Duitsland goedgekeurd.

 

De all weather band is wat zachter en biedt daardoor meer grip, maar zal daardoor ook iets sneller gaan slijten. Het is dus een heel persoonlijke keuze omdat het afhankelijk is van uw voorkeur en rij gewoontes. Auto Service Maastricht adviseert voor all weather banden onder andere: Delinte €69, Viking €77 en Michelin €104. Genoemde prijzen zijn vanaf prijzen.

Olie is olie
Dat het niet veel uitmaakt met welke olie uw motor wordt gesmeerd is onjuist. De motoren van vandaag hebben stuk voor stuk van de fabrikant een specifiek olie voorschrift meegekregen. Dat houdt in dat de olie, die Auto Service Maastricht in huis heeft voor uw type motor, door de fabrikant is goedgekeurd. Olie is bij Auto Service Maastricht in vele soorten verkrijgbaar van 0w20 tot 10w60. Stuk voor stuk gecertificeerde oliesoorten die voor de juiste smering zorgen. Bij diverse moderne motoren loopt de distributieriem door de olie. Hier kan een verkeerde olie al defecten veroorzaken. Auto Service Maastricht weet exact welke olie uw motor verlangt. Uiteraard volgens de laatste milieuspecificaties.

E10 en andere E nummers
Sinds eind 2019 wordt benzine in ook Nederland gemixt met duurzaam bio ethanol. Dit wordt gedaan om de CO2 uitstoot omlaag te brengen. Zo is er E10, een mix van 90 procent fossiele brandstof en 10% bio ethanol. Deze bio ethanol is vriendelijker voor het milieu maar kan in sommige gevallen metalen en kunststoffen van de auto aantasten. E10 is voor 90% van de benzine auto’s geen probleem. Ook is er E5 dat voor 5% is gemixt met ethanol. Over het algemeen is Euro95 vaak al E5. Dan is er nog E85. Dat bestaat voor 85 % uit bio ethanol en is alleen voor aangepaste motoren geschikt. Op internet zijn diverse E10 checks te raadplegen als u twijfelt of uw motor geschikt is. Voor alle zekerheid kunt u bijvoorbeeld Mécatech Petrol Clean aan uw benzine toevoegen. Dit voorkomt eventuele interne beschadigingen van uw motor. Auto Service Maastricht informeert u graag verder.

 

Gratis APK

De APK is voor iedere automobilist toch wel een spannend moment. Soms kunnen onderdelen aan uw auto totaal onverwachts versleten of defect zijn. Laat u de APK samenvallen met een grote beurt? Dan is de APK gratis. De APK zonder grote beurt kost €37,50 voor benzinemotoren.

Auto Service Maastricht brengt u onmiddellijk op de hoogte van eventuele defecten. Desgewenst kunt u zelf het defect komen bekijken. Alleen als u akkoord geeft, repareert Auto Service Maastricht uw auto zoals afgesproken. Met de originele of eventueel verantwoorde alternatieve onderdelen. Aan u de keus. Zo heeft u nog meer grip op de kosten.

 

De RDW voert, om de kwaliteit van de keuringen hoog te houden, willekeurige steekproefen uit. In dat geval zult u even langer op uw auto moeten wachten.

 

 

De kracht van de ACCU

Na winterperiodes, door de lage temperaturen, verliest een accu een deel van zijn vermogen. Dus de accu waarmee u probleemloos de winter bent doorgekomen, kan wat na gaan laten of er op den duur er zelfs helemaal mee stoppen. Laat uw accu daarom regelmatig controleren. De controle is gratis. Auto Service Maastricht heeft alle denkbare accu’s op voorraad. Betaalbare krachtige accu’s voor jaren probleemloos starten. Accu 45AH/400A vanaf €59 Bosch vanaf €69

 

Remmencontrole
Remmen is zo vanzelfsprekend dat u er blindelings op vertrouwd. En dat kan ook als de remmen (schijven en blokken), met regelmaat gecontroleerd worden. De remmen zijn met name in het stadsverkeer aan behoorlijke slijtage onderhevig. Zo kan er een langere remweg ontstaan zonder dat u dat direct merkt. Laat uw remmen daarom regelmatig controleren door Auto Service Maastricht.

bottom of page